The Circus of Horrors

Killer clowns, zwaardslikkers, dwergen en een vrouw die aan haar haren door het luchtruim zweeft. Op 29 en 30 december 2015 was de enige originele versie van The Circus of Horrors te zien in RAI Amsterdam.

Het is een gruwelijke show die zijn weerga niet kent. The Circus of Horrors heeft het begrip ‘circus’ opnieuw uitgevonden en combineert live rockmuziek met freaks en spraakmakende acrobatiek. Met dit concept bereikt de show een geheel nieuwe, jonge doelgroep.

The Circus of Horrors is een Engelse showproductie die in 1995 ontstaan is en zijn première beleefde op het prestigieuze Glastonbury festival. De artiesten spelen geen freaks. Het zijn freaks. Gecombineerd met rock muziek worden de meest opvallende, gruwelijke en verbijsterende tricks getoond in een niet te evenaren presentatie vol met special effects. Wereldwijd is The Circus of Horrors een veelgevraagde productie geworden. In Engeland haalde de show de finale van Britain’s got Talent en maakte zelfs furore op West End.

Fuji Rock festival

Tienduizenden Britten bezochten inmiddels deze hit voorstelling. In oktober 2015 veroverden de freaks Moskou met hun originele voorstelling en vlak daarvoor waren ze de sensatie van het Fuji Rock Festival in Japan. Het succes is in de entertainmentwereld niet onopgemerkt voorbij gegaan. Kopieën schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Niet één haalde echter het niveau van het origineel.  Dokter Haze en zijn Horror Circus deelden het podium met sterren als Alice Cooper, Eminem, Iron Maiden en Oasis. Toegang tot deze show is voorbehouden aan mensen vanaf 16 jaar. The Circus of Horrors speelde in december van 2015 met groot succes twee shows in de Amsterdamse RAI.