Deze zomer in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen (Venlo)

Spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden

Het was Zondag in het Zuiden

Spektakelmusical over de Limburgse overstromingen met muziek van Rowwen Hèze

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren in de zomer van 2023 Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Renée van Wegberg, Buddy Vedder, Hein van der Heijden, Suzan Seegers en Victor Lammertijn.

Het verhaal

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die een dorp totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichterbij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de ramp als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar dat moet ze wel nog bewijzen op de radioredactie van Omroep Limburg. Haar ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop en hoogzwanger met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan. Het hele dorp komt samen om elkaar en hun dorp te beschermen. Burgemeester Laurens Ruiten denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Het was Zondag in het Zuiden wordt gecreëerd door het artistieke team van Dagboek van een Herdershond. De spektakelmusical is slechts 20 keer te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Locatie: De Doolhof in Tegelen (bij Venlo)

Geschikt voor jong en oud

Met muziek van Rowwen Hèze

2,5 uur durend spektakel

  • Locatie

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus 2023 in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

  • Tickets & info:

Kijk voor meer informatie en tickets op www.hetwaszondaginhetzuiden.nl

Andere producties:

Dagboek van een Herdershond

Het Bowie Concert

Abba Gold