Groot Kerstcircus Den Haag

Groot Kerstcircus Den Haag bestaat dit jaar 20 jaar en is het familie uitje tijdens de kerstvakantie. Dit jaar van 21 december 2018 t/m 6 januari 2019 op het Malieveld, Den Haag

DEN HAAG – Nooit eerder waren zoveel mega illusies te zien in een tent. Groot Kerstcircus Den Haag heeft voor de komende editie een wereldster aangetrokken. Rechtstreeks vanuit Macau (China) komt de Franse illusionist Frederic Schulz – beter bekend als Magic Jidinis – naar Nederland. Hij neemt een selectie van zijn meest spectaculaire illusies mee naar het Malieveld. ,,Met een goederenvliegtuig worden alle rekwisieten naar Nederland gebracht”, zegt project manager Maroeska Bakker. ,,We creëren de grootste illusieshow van Europa.” Groot Kerstcircus Den Haag behoort tot de populairste familieshows tijdens de feestdagen en is te zien van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019.

Illusionisten zijn zeldzaam in de pistes van klassieke circussen. ,,Dat komt doordat het publiek de verrichtingen van alle kanten kan bekijken”, zegt Bakker. ,,De piste is immers rond. Alleen de beste artiesten in dit genre zijn in staat om op deze manier voorstellingen te geven.” Jidinis behoort daar zonder twijfel toe. Deze van oorsprong Franse illusionist behoort tot de grootsten in zijn vakgebied. In Europa schitterde hij onder meer bij diverse gala’s, televisieprogramma’s en in Disneyland. ,,We onderhandelen al meerdere jaren met hem over deelname aan Groot Kerstcircus Den Haag. Dat is nu eindelijk gelukt.” Daarmee heeft het kerstcircus de grootste illusieshow in het programma die ooit in een tent is uitgevoerd. ,,En daar zijn we zeer trots op”, zegt Bakker. ,,Overal ter wereld kijkt het publiek met open mond naar de verbazingwekkende tricks van deze Fransman. Razendsnel verschijnen en verdwijnen zijn beeldschone showgirls. Ze laten verbijsterde toeschouwers achter. Dat zal in Den Haag niet anders zijn.” Jidinis krijgt dan ook een hoofdrol in de nieuwe voorstelling van Groot Kerstcircus Den Haag. ,,Ieder jaar brengen we spraakmakende acts naar het Malieveld. Jidinis sluit naadloos op die traditie aan. Zijn act is van wereldklasse. Zowel voor als na de pauze brengt hij het publiek in vervoering met unieke en zeldzame illusies.”

Las Vegas

De show van Groot Kerstcircus Den Haag krijgt dit jaar een Las Vegas thema. Het circus wil origineel zijn, benadrukt Bakker. ,,Dat geldt zowel voor de voorstelling als de tent. We hebben een groot showballet aan de voorstelling verbonden dat voor Vegas flair zorgt. Zelfs de tenten zijn daarop aangepast en voorzien van de kleuren van de Amerikaanse vlag.” Bij de entree worden kolossale trucks uit de Verenigde Staten geplaatst. Ze komen uit een Engelse collectie en worden per ferry naar Den Haag gebracht. ,,Natuurlijk is de show het belangrijkste”, vervolgt Bakker. ,,We blijven trouw aan het klassieke circus en presenteren een voorstelling voor het hele gezin. Acts uit alle delen van de wereld komen wederom exclusief voor Groot Kerstcircus De Haag naar het Malieveld.” Het publiek ziet onder meer stunts op het rad des doods, een act op de hoge draad uit Marokko, hoelahoep artiesten, een luchtballet en crossmotoren die racen door een metalen globe. Er is ook Nederlandse inbreng. ,,Clown Frenky was vorig jaar reeds in ons circus te zien met komische, romantische en soms poëtische reprises. Het succes was dusdanig dat we ook voor de komende editie een beroep op hem doen.” Spreekstalmeester is de Nederlandse musicalster Bert Simhoffer. Hij presenteert – deels zingend – de nieuwe show. ,,We halen alles uit de kast om het publiek een onvergetelijke ervaring te geven.”