Wintercircus Utrecht

Wintercircus Utrecht is terug met een show die alle voorgaande edities overtreft. Van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 worden de tenten opgebouwd op P2 van de Jaarbeurs in Utrecht.

Groter, mooier en spectaculairder dan ooit. Wintercircus Utrecht is terug met een show die alle voorgaande edities overtreft. Tijdens de kerstvakantie – van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 – worden de tenten opgebouwd op P2 van de Jaarbeurs in Utrecht. Uitsluitend bekroonde acts treden op bij het grootste Wintercircus in Nederland. Spectaculaire acrobatiek, weergaloze comedy en de nieuwste speciale effecten maken van Wintercircus Utrecht het ultieme uitje voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie.

Het mag met recht een traditie genoemd worden. Rond de kerstdagen bezoeken tienduizenden mensen steevast met de hele familie een circusvoorstelling. Na enkele jaren van afwezigheid kwam deze immense show afgelopen winter terug naar Utrecht. Tienduizenden mensen bezochten deze comeback editie dus een vervolg kon niet uitblijven. We zijn direct weer van start gegaan met het scouten van acts voor de komende kerstvakantie. Het resultaat is een voorstelling voor alle leeftijden die bestaat uit louter top acts. De producenten van Wintercircus Utrecht hebben overal ter wereld bijzondere en spraakmakende acts gevonden die nu exclusief voor deze voorstelling naar Nederland komen. Het publiek ziet onder meer luchtacrobaten aan de trapeze die tien meter boven de piste de zwaartekracht tarten. Angst kennen deze artiesten niet en hun act is een ware thriller. Ook jongleurs, clowns, draadartiesten en een romantisch luchtballet komen voorbij. Wintercircus Utrecht biedt ruim twee uur lang circusvermaak van het allerhoogste niveau dat bovendien ondersteund wordt door perfect op elkaar afgestemd licht en geluid. Zo wordt circus totaaltheater voor het hele gezin. Wintercircus Utrecht behoort dan ook tot de grootste familieshows in Nederland rond de feestdagen.

Beleving

Een circus is meer dan alleen een voorstelling. Sfeer vormt een onmiskenbaar onderdeel van de magie en dat is bij Wintercircus Utrecht niet anders. De tent behoort tot de grootste en modernste van Europa en wordt verlicht door duizenden lampjes die voor een feeërieke uitstraling zorgen. Het gehele circus is volledig in kerstsfeer gedecoreerd waardoor de beleving al start voordat de voorstelling begonnen is. Het comfort voor het publiek is bovendien vergelijkbaar met een theater. De tent is aangenaam verwarmd, voorzien van luxe kuipstoelen en zelfs rood tapijt. In de grote foyer is een buffet ingericht waar zowel typische circusversnaperingen als warme en koude dranken verkrijgbaar zijn. Een selectie van de artiesten begroet alle grote en kleine bezoekers persoonlijk zodat het publiek – en vooral de kinderen – direct in de juiste stemming komen. Wintercircus Utrecht is daarmee een ware ode aan de unieke sfeer die het circus kenmerkt en doet tegelijkertijd recht aan de eisen van het moderne publiek. De show is strak geregisseerd, boeit en verbaast voortdurend en zorgt ervoor dat elke bezoeker na twee uur met open mond de tent verlaat. Onze artiesten zorgen voor vuurwerk in de piste en vertegenwoordigen stuk voor stuk de absolute top binnen hun genre. Wintercircus Utrecht is slechts twee weken bij de Jaarbeurs te zien en is uniek in Nederland.

Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt op de website.