WINTERCIRCUS UTRECHT

Sinds 2009 vindt jaarlijks Wintercircus Utrecht plaats in de Jaarbeurs. In 2016 krijgt dit evenement een facelift.

Wintercircus Utrecht in de Jaarbeurs behoort tot de grootste kerst/wintercircussen in Nederland. In 2009 vond de eerste editie plaats en sindsdien mag het evenement zich op steeds meer publieke belangstelling verheugen. De formule is altijd uitgesproken klassiek geweest. Tijdens de komende kerstvakantie verandert dat. Een immens videoscherm, een nieuw podium en veel speciale effecten geven Wintercircus Utrecht nieuw elan.

De smaak van het publiek verandert voortdurend. Voor Hillenaar Events is dit nu aanleiding om het karakter van Wintercircus Utrecht te veranderen. De klassieke zaagsel piste wordt vervangen door een modern theaterpodium. Onze artiesteningang bestaat niet langer uit rood fluweel, maar uit een immens – 180 m2 groot – videoscherm waarop de individuele acts effectief ondersteund worden. De nieuwe show is een 90 minuten durende productie zonder pauze, vol actie, spektakel en humor voor het hele gezin. Een voorstelling die in sneltreinvaart aan de ogen van het publiek voorbij schiet en aansluit bij de belevingswereld van een nieuwe generatie. Natuurlijk presenteren we klassieke circus acts. Echter verpakt in een moderne presentatie en geraffineerde choreografie. Zo wordt circus totaaltheater. Dieren zijn er niet meer. Het videoscherm is een gigantische eyecatcher die de beleving nog intenser maakt. Visuele effecten, op maat gemaakte muziek en de beste artiesten ter wereld maken van Wintercircus Utrecht een ‘must see’ show voor jong en oud.

Meer mogelijkheden

De technische set – een comfortabele theatertribune, podium en videoscherm – maken meer shows dan alleen circus mogelijk. Hillenaar Events is op dit moment met meerdere producenten in gesprek over extra shows in uiteenlopende genres die in de setting van Wintercircus Utrecht gepresenteerd worden. Van concert tot theater, alles is mogelijk door de techniek die nu wordt toegepast. Zodra concepten definitief zijn dan worden ze op deze site gepubliceerd. Kom dus regelmatig terug voor de meest recente stand van zaken. De voorverkoop voor zowel Wintercircus Utrecht als eventuele andere concepten, start medio september 2016.