Top 2000 Live Café

Hét muzikale evenement met live band, popkoor en originele Top 2000 DJ’s.

Bohemian Rhapsody, Hotel California en Piano Man. Deze legendarische nummers vormden in 2018 de top drie van de Top 2000. In december wordt bekend of deze liedjes opnieuw het meest populair zijn. Speciaal voor muziekliefhebbers wordt in dezelfde periode de derde editie van het ‘Top 2000 Live Café’  georganiseerd. Dit keer bij Jaarbeurs Utrecht (in Grand Café ‘Speys’). Een hommage aan de muziek en bovenal een bruisend evenement met naast bekende DJ’s, de Top 2000 Live Café Band en andere live artiesten zoals de Soul Sisters, The Glamrocks en Astrid van Helden.  Het ‘Top 2000 Live Café’ vindt dagelijks plaats van 26 tot en met 30 december en staat volledig los van het NPO Top 2000 Café in Hilversum. De voorverkoop is begonnen!

Het is ieder jaar weer een periode waar muziekfans met spanning naar uit kijken. De start van de Top 2000, een radioprogramma van de publieke omroep waarbij de 2000 populairste platen achter elkaar worden gedraaid. Een bonte stoet van muziekstijlen en genres komt voorbij tijdens de laatste dagen van het jaar. In deze periode is er nu wederom het populaire ‘Top 2000 Live Café’. Dit evenement werd in 2017 voor de eerste keer georganiseerd. Het ‘Top 2000 live Café’ beleeft nu de derde editie. Bij Jaarbeurs Utrecht (in Grand Café ‘Speys’, direct naast de hoofdingang van de Jaarbeurs) wordt een ode gebracht aan de populairste muziek van dit moment, die gedraaid wordt door DJ’s Fred Siebelink en Kasper Kooij (bekend van NPO radio 2, ex Top 2000 DJ). De ‘Top 2000 live Café Band’  is gespecialiseerd in verzoeknummers en improvisatie. Ze spelen zowel rock, pop als Nederlandse klassiekers uit de Top 2000. Daarnaast spelen The Glamrocks en Astrid van Helden een groot aantal nummers live en zingen drie ‘Soul Sisters’ een selectie van de allergrootste Motown- en soul hits. Popkoren uit de regio Utrecht maken het muzikale plaatje compleet. De organisatie belooft een ongeëvenaard muzikaal feest. Nieuw zijn de ruimere openingstijden. De deuren gaan dagelijks om 12.00 uur open. Het evenement eindigt om 24.00 uur.

Videoschermen

De setting is intiem en ademt de sfeer uit van een groot café. Met een biertje in de hand luisteren naar iconische muziek, zo laat zich het evenement het beste omschrijven. Op grote videoschermen die in het café gepositioneerd zijn, worden clips en achtergrondinformatie getoond. De DJ’s verzorgen onder meer een quiz en draaien vanzelfsprekend de grootste hits aller tijden.  Het ‘Top 2000 Live Café’ is echt een ‘must’ voor elke muziekliefhebber. Ook aan passende decoratie is gedacht. In het café worden honderden originele covers van Lp’s tentoon gesteld dus er is veel om te zien en te bekijken. Daarnaast wordt een speciale vinyl store ingericht waar bezoekers eindeloos door platen kunnen struinen. De collectie is immens en behoort tot de grootste van Nederland. Deze vinyl store is doorlopend geopend tijdens de volledige duur van het ‘Top 2000 Live Café’. Bezoekers die alleen de Vinylstore willen bezoeken mogen gratis naar binnen. De producenten pakken groots uit in Utrecht en verwachten veel publiek.

Let op: 

Dit evenement staat los van het Top 2000 Café in Hilversum en wordt niet op TV uitgezonden (het betreft een onafhankelijk initiatief)