Jackson Live in Concert

Voor fans van Michael Jackson was Jackson live in concert de ultieme belevenis. Samen met TEC Entertainment produceerde Hillenaar Events deze show in december 2015 in het Haagse World Forum Theater. 

Michael Jackson behoort tot de meest toonaangevende artiesten van de 20ste eeuw. Zijn muziek en moves zijn legendarisch en maakten van Jackson een wereldster. TEC Entertainment en Hillenaar Events besloten in 2015 om een ode aan deze bijzondere artiest te produceren. De show Jackson Live in Concert was het resultaat. Een week lang trok dit concert volle zalen in het World Forum Theater in Den Haag.

Jackson live in Concert is een muzikale reis langs alle hoogtepunten uit de carrière van de ‘King of Pop’. Van Ben tot Thriller en van Earthsong tot BAD, alles komt voorbij. Naast de muziek zorgt een internationale cast van dansers voor veel spektakel. Jackson was immers ook beroemd om zijn bijzondere moves. De artiest die tijdens de concerten Michael Jackson vertolkt, behoort tot de beste in dit vakgebied. Na een intensieve zoektocht naar een geschikte zanger voor deze rol, vonden we ‘onze’ Jackson in Engeland waar hij onderdeel uitmaakte van een tribute show die theaters bezoekt. Deze productie is volledig omgebouwd tot het spektakel dat naar de hofstad kwam. Een grote, wervelende show met live band, dansers, alle Jackson hits en de nieuwste special effects. Fans kwamen dan ook massaal op deze ode aan Michael Jackson af. Vele shows waren volledig uitverkocht.

Klassiekers

Michael Jackson is een artiest met een welhaast iconische status. Net als Elvis (zie elders op deze site) heeft hij het gezicht van de popmuziek blijvend veranderd. Nog altijd zijn invloeden van Jackson hoorbaar in hedendaagse hits. En niet voor niets. Veel van zijn nummers zijn instant klassiekers geworden vanaf het moment dat ze uitgebracht zijn. Niet veel artiesten is dat talent gegeven. Redenen genoeg dus om een theaterspektakel te wijden aan de nummers en moves van Michael Jackson.