ELVIS – The 80th Anniversary show

Samen met TEC Entertainment produceerde Hillenaar Events in september 2015 Elvis – The 80th Anniversary show in Ahoy Rotterdam. Een ode aan de muziek en het leven van ‘The King’.

In 2015 zou Elvis Presley 80 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid van dit feit is een groots eerbetoon aan deze artiest en zijn muziek gecreëerd. Onder de naam Elvis – The 80th Anniversary show vonden op 12 en 13 september 2015 grote concerten plaats waarbij alle hits voorbij kwamen. Veel special effects, een groot ballet en een videoscherm zorgden voor de optimale Elvis beleving. De concerten waren dan ook volledig uitverkocht.

De vertolking van een legendarische artiest als Elvis, is geen eenvoudige opgave. In Grahame Patrick vonden we de ultieme vertolker van zijn beroemde hits. Ook fysiek is de gelijkenis opvallend. Veel bezoekers vergeten dan ook bijna dat ze niet de ‘echte’ Elvis op het podium zien. We vonden Patrick in Duitsland waar hij met een musical show op tournee was. Eerder schitterde hij al met Elvis imitaties in Las Vegas. Inmiddels is Patrick ook onder Nederlandse Elvis fans uitgegroeid tot een begrip. Zijn talent is dan ook ongeëvenaard. In Ahoy werd bovendien alles uit de kast getrokken om van de concerten een onvergetelijke belevenis te maken. De sfeer van Las Vegas van weleer daalde twee dagen neer in het Rotterdamse entertainment paleis.

The King

Elvis kreeg tijdens zijn carrière al snel de bijnaam ‘The King’. En niet voor niets. Met zijn beroemd geworden moves, uitstraling en vocale kwaliteiten heeft Elvis de muziekindustrie blijvend veranderd en is nog steeds één van de meest populaire artiesten aller tijden. Dat bleek ook in Nederland. De vraag naar tickets overtrof alle verwachtingen. Duizenden mensen reisden af naar Rotterdam om te genieten van alle bekende hits. Extra bijzonder was de inzet van een groot videoscherm. Ed Bonja – vaste fotograaf en PA van Elvis – maakte jarenlang foto’s die nu tijdens de Ahoy concerten werden getoond.