Circus Roncalli

In het voorjaar van 2010 haalde Hillenaar Events het Duitse kultcircus Roncalli naar Amsterdam. Vijf weken lang trok deze productie volle tenten in de hoofdstad.

Met twee speciale goederentreinen werd in mei 2010 het grote Circus Roncalli naar de Nederlandse hoofdstad gebracht. Vijf weken lang was het circus in Amsterdam te zien. In Duitstalige landen is deze show een begrip en trekt overal volle tenten. Ook het Nederlandse publiek omarmde de romantische stijl die Circus Roncalli kenmerkt. Onder aanvoering van de wereldberoemde clown David Larible traden uitsluitend bekroonde acts op.

Circus Roncalli is meer dan alleen een circus. Naast een enerverende show is Roncalli in ieder geval ook een rijdend museum. Het wagenpark bestaat uitsluitend uit authentieke, perfecte gerestaureerde wagens uit lang vervlogen tijden. Klatergoud, pluche, houtsnijwerk en duizenden lampjes dragen eveneens bij aan de sfeer die Roncalli zo bijzonder maakt. Een reizend restaurant met een uitstekende keuken maakt de beleving compleet. De voorstelling is bij vlagen poëtisch, romantisch en ruim 2 ½ uur spraakmakend. Met deze formule maakt het bedrijf sinds de jaren zeventig furore in onder meer Duitsland en Oostenrijk. Circus uit een sprookjesboek. Met oog voor detail en liefde voor het metier. Dat voelt het publiek. Uitverkochte shows in steden als Berlijn, Düsseldorf, München en Wenen zijn het gevolg. De komst van Roncalli naar Amsterdam was een primeur. Nooit eerder reisde deze productie af naar Nederland. In 2010 ging met de optredens in de hoofdstad dan ook een lang gekoesterde wens van zowel Hillenaar Events als de Roncalli directie in vervulling.

Clown der clowns

Een bezoek aan Circus Roncalli betekent voor de argeloze bezoeker een stap in een andere wereld. In de foyer speelt muziek, clowns strooien confetti en artiesten schminken rode neuzen. In de nostalgisch ogende tent ontvouwt zich een spektakel dat qua niveau ongeëvenaard is. In Amsterdam zorgde in 2010 David Larible voor lachsalvo’s. De ‘clown der clowns’ won de hoogste onderscheiding tijdens het Circusfestival van Monte Carlo en vertegenwoordigt de top binnen zijn vakgebied. Ook de krachtacrobatiek van Encho moet worden benoemd. Ongekend moeilijke tricks volgden elkaar op alsof het Encho geen enkele moeite kost. Een groot live orkest en showballet zorgden voor de begeleiding van de voorstelling.