Circus Louis Knie

Vanaf eind augustus tot en met oktober 2016 gaat het Oostenrijkse Circus Louis Knie door Nederland op tournee.

Het is één van de laatste grote circussen in Europa. Circus Louis Knie uit Oostenrijk komt voor een tournee naar Nederland. Meer dan 20 internationale top acts zorgen samen met de nieuwste special effects voor een onvergetelijke ervaring. Op uitnodiging van Hillenaar Events komt deze gerenommeerde circusgigant vanaf augustus naar ons land. Tot en met oktober 2016 worden maximaal tien steden bezocht met een voorstelling die uniek is voor Nederland.

Circus Louis Knie is geen onbekende in de Nederlandse circuswereld. Sinds 2009 verzorgt de onderneming – in opdracht van Hillenaar Events uit Oegstgeest –  jaarlijks een serie kerstvoorstellingen onder de naam ‘Wintercircus Utrecht – Louis Knie’ in de Jaarbeurs. Dit evenement behoort inmiddels tot de grootste familieshows van ons land en trekt tienduizenden mensen. Een tournee kon dan ook niet uitblijven. Speciaal voor Nederland wordt een groots internationaal programma samengesteld dat spectaculair is van de eerste tot en met de laatste minuut. Bijzonder zijn de Skyfighters, een groep coureurs die met motoren door de tent vliegen. Uit Zuid-Amerika komen acrobaten die op de hoge draad voor spektakel zorgen. Minstens zo spectaculair is hun act op het ‘Rad des Doods’, een roterende stellage waarop grote sprongen gemaakt worden. Het circus presenteert daarnaast een uniek nummer met een waterbowl. Dit immense aquarium dient als decor voor een bijzondere slangenmeisjes act. Verder ziet het publiek onder meer vrijheidsdressuren met paarden en koeien, clowns, jongleurs, illusies en nog veel meer. Circus Louis Knie is het grootste circus dat in 2016 in Nederland te zien is. Zowel als het gaat om de show als de techniek. De voorstelling wordt bovendien ondersteund door de nieuwste special effects. Alle artiesten zijn bekroond op internationale circus- en theaterfestivals.

Theatertent

De voorstelling van Circus Louis Knie vindt plaats in een ‘state of the art’ theatertent die de nieuwste generatie tenten vertegenwoordigt. Vanaf alle plaatsen hebben bezoekers vrij zicht op de voorstelling. Het publiek is verzekerd van optimaal bezoekerscomfort en het complex voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen. De tent biedt maximaal 1.200 bezoekers een zitplaats en heeft een diameter van 35 meter. Tot aan de koepel heeft de tent een hoogte van 12 meter. Het volledige complex is voorzien van officiële bouwboeken en gekeurd en geaccordeerd door de Duitse keuringsinstantie TÜV. Voor de tent staat een grote foyer waarin ons buffet is ondergebracht. Alle tenten zijn stijlvol gedecoreerd en hebben met veel pluche en klatergoud de allure van een reizend theater.